Kövess minket!
  
     

Női kamionsofőrök

Női kamionsofőrök
2014, január 3.

Ha kamionsofőrökről beszélünk, valószínűleg mindenkinek egy borostás, baseballsapkás férfi ugrik be először. Vajon miért?

Léteznek olyan szakmák, melyeket valamilyen oknál fogva nemekhez kötünk. Természetesen valóban vannak olyan munkakörök, melyeket bizonyos tulajdonságok miatt kizárólag férfiak, vagy nők végeznek, azonban akadnak olyanok is, amiket bármelyik nem képviselői végezhetnek, csupán azért nem teszik, mert léteznek bizonyos sztereotípiák, melyek szerint bizonyos állásokat csak nők, vagy csak férfiak tudnak jól végezni. Nos, ilyen szakma a kamionsofőr is.

Sok férfinak vannak előítéletei a női sofőrökkel szemben. Ez a megítélés azonban téves annak tekintetében, hogy vezetni bárki megtanulhat, sajnos balesetet is bárki okozhat, vagy szenvedhet az utakon, nemtől függetlenül. Éppen ezért hiba lenne kizárólag férfiakra korlátozni a szakmabelieket a kamionozást illetően.

Sőt, bármilyen furcsán hangozhat, van olyan érv, amely kimondottan a női kamionsofőrök mellett szól. Ez nem más, mint a monotónia tűrés. Köztudott, hogy általában a nők, a legtöbb férfival szemben igen jól bírják a monoton tevékenységeket.

Nem érdemes tehát minden szakmát nemhez kötni, minden ember végezze az a munkát, amihez ért, és amihez kedvet érez.

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kamionberles.com.6
A Scania története

A kamionokkal kapcsolatban mindenképpen meg kell említenünk a Scania nevét. Az alábbiakban ennek történetét mutatjuk be röviden. A vállalat 1911-ben...

Close