Kövess minket!
  
     

Mire érdemes figyelni használt kamion vásárlásakor?

Mire érdemes figyelni használt kamion vásárlásakor?
2014, január 3.

Egy jármű vásárlásakor a legfontosabb szempont a biztonság. Különösképpen igaz ez a kamionokra, hiszen a nagy méret és a hosszú távolságok megtétele rengeteg veszély rejt magában. Ennek következtében sokan fenntartásokkal kezelik a használt kamion vásárlást, azonban ha megbízható forrásból szerezzük be a használt járművet, valamint kellőképpen körültekintőek vagyunk, nyugodtan belevághatunk a vásárlásba. Az alábbiakban szeretnénk röviden bemutatni azokat a szempontokat, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni, ha használt kamion szeretnénk venni.

A legfontosabb dolog, hogy tájékozódjunk a kamion múltját illetően, ennek keretén belül vizsgáljuk meg a szervizmúltját, illetve lehetőség szerint nézessük meg szakemberrel is a járművet.

A kamion átvizsgálását a külső sérülések ellenőrzésével kezdjük, melynek ki kell terjednie a teljes külső felületre, valamint nem szabad figyelmen kívül hagyni az elemek összeillesztését sem. Ezek után vizsgáljuk meg a kamion abroncsait is, illetve ellenőrizzük a fékek állapotát. A külsőséget illetően vegyük szemügyre a szélvédőt, valamint a fényszórót is.

Használt kamion vásárláskor nem szabad megfeledkezni a motortérről sem, hiszen itt is felfedezhetünk árulkodó jeleket. A kamion belső terét tekintve ellenőrizzük az utasteret, a váltót, valamint vizsgáljuk meg a rakteret is.

Mindezek után kérjünk próbautat, mely során figyeljük az intő jeleket, esetleges furcsa zajokat, szagokat.

Amennyiben nagyobb hibát észlelünk a kamion bármely részét illetően, ne vállaljuk a kockázatot, azonban ha csupán kisebb, egyszerűen kijavítható hibákat találunk, veszélytelen belevágni a használt kamion vásárlásába.

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kamionberles.com
A kamionos ruházatról bővebben

A kamionsofőrök munkája sokszor meglehetősen embert próbáló. Nap mint nap szembe kell nézniük az időjárás viszontagságaival, az utak rejtette veszélyekkel,...

Close