Kövess minket!
  
     

Az akkumulátor szerepe a jövőben

Az akkumulátor szerepe a jövőben
2015, április 30.

A modern technológia, és az abban rejlő lehetőségek mindig is lázba hozták az embereket. Ötleteiket, elképzeléseiket, “jövőbelátó” terveiket filmekben, a fantasztikus irodalom kedvelt köteteiben fejtegették. Ezek közül számos elképzelés nem valósult meg, de olyan is akadt, amely igaznak bizonyult a sok évvel ezelőtti találgatásokhoz képest. Ilyen például az internet, és lehet, hogy már csak egy ugrásra vagyunk a repülő autómobilok üzembe helyezésétől.

Addig azonban a modern autóipari fejlesztések más irányba tartanak. Jelenleg az elektromos autók azok, melyek foglalkoztatják a fejlesztőket. Az egyre nagyobb mértékű környezetszennyezés, a terjedő szmog napjainkra odáig vezetett, hogy a természet egyensúlya megbomlani látszik. Az ózonlyukkal kapcsolatos problémák már mindennapossá váltak a közbeszédben, az olvadó jégtáblák ügye senkit nem ér meglepetésként. Mi ennek az oka?

Elsősorban a korszerűtlen üzemanyaggal működő, motoros meghajtású járművek használata, melyek káros anyag kibocsátása negatívan befolyásolja a levegő minőségét, és a Föld védelmi rendszerét.

Az elektromos, vagy hibrid autók fejlesztői erre próbálnak alternatívát találni. Az ilyen típusú autók az alternatív energiafelhasználás jegyében készülnek, melyeknél az elektromos energiát akkumulátor szolgáltatja. Az elektromos autók ily módon folyamatosan újratölthetőek és anélkül használhatók, hogy a Föld megújulásra nem képes energiakészleteiből kellene felhasználni.

Az elektromos autók további előnye, hogy sokkal csendesebbek a benzin, vagy diesel hajtású járművekhez képest, szinte semmilyen szervizelést nem igényelnek, az akkumulátor pedig egy órán belül szinte teljesen feltölthető. Az elektromos autók teljesítménye jelenleg elmarad a benzin, és a dízel hajtású autókétól, fejlesztésük pedig még a jövő tervezőinek feladata, de rövidtávú közlekedésre kiválóan alkalmasak, ezen túl pedig jóval költséghatékonyabbak is, mint a benzines autók.

Amint az látható, az akkumulátorok fejlesztése előtt nagy jövő áll. Használatuk addig is a hagyományos, és megszokott keretek között zajlik. Tőlünk már most is rendkívül megbízható termékeket rendelhet, olcsó akkumulátorokért keresse fel a www.csorba-akku.hu honlapot, kérdéseivel pedig keresse kollégáinkat a  +36/1/379-3142-es számon.

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kamionberles.com.8
A kamion és a diesel

A kamionok esetében a motor működésének tekintetében kétféle megoldással állunk szemben.  Egyes járművekben EUI diesel rendszer található, míg azokban a...

Close