Kövess minket!
  
     

A Scania története

A Scania története
2014, január 3.

A kamionokkal kapcsolatban mindenképpen meg kell említenünk a Scania nevét. Az alábbiakban ennek történetét mutatjuk be röviden.

A vállalat 1911-ben alakult meg két gyár összefogásával, nevezetesen a vasúti járműgyár és a malmői gépgyár segítségével látott napvilágot a Scania. A megalapítás után még sokáig Scania-Vabis emblémával díszelegtek a nagy kerekűek, majd egy újabb egyesülés révén, a svéd repülőgépgyár közreműködésével, a társaság új neve Saab-Scania lett. Amikor ez felbomlott, megkapta végleges nevét a cég, a Scania-t.

A megalapítás óta már 110 év telt el, ez alatt az idő alatt számos kamion, tehergépkocsi és autóbusz gyártása zajlott le, azonban a Scania a hajómotorok területén sem ismeretlen név. A járművek fejlesztése során a Scania mindig a precizitásra és dizájnos megjelenésre törekszik.

Napjainkban igen nagy sikereknek örvend a Scania, Amerikában és Latin-Amerikában 13 gyár működik, az évenkénti gyártásban elért teljesítmény pedig 56.000 darab és több mint 16 tonna súlyú nehézgépjármű.

Nem véletlen hát, hogy jelenleg a Scania a világ egyik legnépszerűbb nehézgépjármű gyártó cége.

Címkék:

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kamionberles.com.5
A kamionos szakma nehézségei és örömei

Mint minden szakmában, a kamionsofőrök munkája során is akadnak rendkívüli nehézségek, számos akadállyal kell megküzdeniük a hosszú utazások során, azonban...

Close