Kövess minket!
  
     

A kamionos ruházatról bővebben

A kamionos ruházatról bővebben
2014, január 2.

A kamionsofőrök munkája sokszor meglehetősen embert próbáló. Nap mint nap szembe kell nézniük az időjárás viszontagságaival, az utak rejtette veszélyekkel, és mindemellett komoly felelősséget kell vállalniuk a szállított áru épségéért. Ráadásul ez a munka nagyfokú monotónia tűrés is igényel, hiszen napok, hetek, akár hónapok is eltelhetnek egy-egy út során.

A biztonságos vezetés a vonatkozó ismeretek elsajátításán túl komoly felszereléseket is követel, mely többek között a kamionos ruházatra is kiterjed. Az alábbiakban bemutatjuk, mire érdemes odafigyelni a kamionsofőrök ruházatának választásakor.

A hosszú, akár országokon átívelő utazások legnagyobb nehézsége, hogy gyakorlatilag minden időjárásra fel kell készülniük a sofőröknek. Hideg időben szükség lehet kabátra, azonban minden esetben olyat érdemes választani, ami elegendő melegséget ad viselőjének, ugyanakkor a mozgást sem nehezíti meg. A másik nehézség, mellyel nagy távolságok esetén számolni kell, a folyamatos ülés. Ehhez nélkülözhetetlen egy rendkívül kényelmes cipő. Enyhe időben igen közkedvelt lábbeli a kamionsofőrök körében a klumpa. A szemből érkező erős napsütés szintén komoly veszélyeket rejteget magában a vezetés során. Ennek kivédésére érdemes baseball sapkát, valamint megfelelő minőségű napszemüveget viselnie a kamionsofőröknek, hiszen ezek segítségével nem tűz a szemükbe a nap.

Összefoglalva a kamionos ruházatnak minden időjárás esetén védelmet kell nyújtania, miközben kényelmi szempontból is eleget kell tennie az elvárásoknak, így hozzájárulva a biztonságos vezetéshez a hosszú utak során.

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube