Kövess minket!
  
     

A kamion és a diesel

A kamion és a diesel
2014, január 3.

A kamionok esetében a motor működésének tekintetében kétféle megoldással állunk szemben.  Egyes járművekben EUI diesel rendszer található, míg azokban a kamionokban, amik már újabb fejlesztéssel rendelkeznek, common rail rendszer működik.

A magyar diesel kamionok sajnos egyre jobban elavultak a nyugat-európai átlaghoz viszonyítva. Sokszor a diesel kamionok még akkor is használatban vannak, amikor azt már újabbra kellett volna cserélni. Azonban a helyes üzemi állapot rendkívül fontos tényező, és alapkövetelmény, csakúgy, mint bármilyen járműnél. Ilyenkor érdemes inkább felújítani a diesel motort, mint bontóból vásárolni.

A diesellel hajtott kamionok kevesebbet fogyasztanak, mégis előfordulhat, hogy nagyobb ráfordítással járnak ezek a járművek.  Általában a középkategóriás kamionoknál hosszabb távon előnyösebb a diesel. A kamionoknál a motoroptimalizálást illetően fontos a fogyasztás csökkenése.

A fogyasztás csökkentése igen lényeges szempont napjainkban, azonban a biztonság a legfontosabb, ennek értelmében amennyiben kamionjához üzemanyagra, vagy alkatrészre van szüksége, minden esetben megbízható forrásból válasszon!

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kamionberles.com.7
Női kamionsofőrök

Ha kamionsofőrökről beszélünk, valószínűleg mindenkinek egy borostás, baseballsapkás férfi ugrik be először. Vajon miért? Léteznek olyan szakmák, melyeket valamilyen oknál...

Close